Президентът на Турция Реджеп Ердоган обяви голяма новина! Първият турски спътник

...
Президентът на Турция Реджеп Ердоган обяви голяма новина! Първият турски спътник
Коментари Харесай

Голяма новина от Ердоган! Обяви съдбовна дата

Президентът на Турция Реджеп Ердоган разгласи огромна вест! Първият турски сателит за наблюдаване ще бъде изстрелян в Космоса на 11 април. 

„ Продължаваме да се развиваме в световната галактическа конкуренция, с помощта на нашите човешки запаси, благоприятни условия и технологии ”, сподели още президентът, съобщи Българска телеграфна агенция. След това изстрелване турските спътници в околоземна орбита ще се усилят до 10.
-->
IMECE е сателит за наблюдаване на повърхността на Земята. Той е създаден от Изследователския институт за галактически технологии Tubitak-Uzay. Спътникът ще бъде изведен в орбита на височина 680 км.

Спътникът ще може да приема и предава изображения с висока резолюция и детайлизация под 1 м. Задачите на новия сателит включват събиране на информация за потребностите на защитата, битка с естествените бедствия, наблюдаване на климатичните процеси и селското стопанство.

Той ще бъде подготвен за пълноценна работа 48 часа, откакто доближи плануваната орбита. Сегашният период на употреба е пет години. 
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР